Een cryptokind had een appartement van $ 23.000 per maand. Toen kwam de FBI

Balancing the Ledger: Coinbase is “voorzichtig optimistisch” over de administratie van Biden

Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, bespreekt zijn hoop op Crypto in de komende vier jaar.

 

Stefan Qin was pas 19 toen hij beweerde het geheim te hebben van cryptocurrency-handel.

 

Gesterkt door jeugdig zelfvertrouwen stopte Qin, een zelfverklaard wiskundewonder uit Australië, in 2016 met studeren om een ​​hedgefonds op te richten in New York dat hij Virgil Capital noemde. Hij vertelde potentiële klanten dat hij een algoritme genaamd Tenjin had ontwikkeld om cryptocurrency-uitwisselingen over de hele wereld te volgen om prijsschommelingen te grijpen. Iets meer dan een jaar nadat het begon, schepte hij op dat het fonds 500% had teruggegeven, een claim die een vlaag van nieuw geld van investeerders opleverde.

 

 

Hij raakte zo in de wolken dat Qin in september 2019 een huurovereenkomst tekende voor een appartement van $ 23.000 per maand in 50 West, een luxe flatgebouw van 64 verdiepingen in het financiële district met een weids uitzicht op Lower Manhattan, evenals een zwembad, sauna , stoombad, bubbelbad en golfsimulator. crypto apps Nederlands talig ook mogelijk.

 

In werkelijkheid zeiden de federale aanklagers dat de operatie een leugen was, in wezen een Ponzi-plan dat ongeveer $ 90 miljoen van meer dan 100 investeerders heeft gestolen om te helpen betalen voor Qins weelderige levensstijl en persoonlijke investeringen in risicovolle weddenschappen zoals initiële muntenaanbiedingen. Op een gegeven moment, toen de klant om hun geld werd gevraagd, gaf hij afwisselend de schuld aan “slecht cashflowbeheer” en “woekeraars in China” voor zijn problemen. Vorige week pleitte Qin, nu 24 en spijt betuigend, bij de federale rechtbank in Manhattan schuldig aan een enkele telling van effectenfraude. bitcoin trading robot doet dit automatisch.

 

“Ik wist dat wat ik deed verkeerd en illegaal was”, zei hij tegen de Amerikaanse districtsrechter Valerie E. Caproni, die hem tot meer dan 15 jaar gevangenisstraf kon veroordelen. “Ik heb grote spijt van mijn daden en zal de rest van mijn leven boeten voor wat ik heb gedaan. Het spijt me ten zeerste voor de schade die mijn egoïstische gedrag heeft berokkend aan mijn investeerders die op mij, mijn werknemers en mijn gezin vertrouwden. ”

 

Gretige investeerders

De zaak weerspiegelt soortgelijke cryptocurrency-fraude, zoals die van BitConnect, die mensen dubbel- en drievoudige cijfers beloven en investeerders miljarden kosten. Dergelijke Ponzi-schema’s laten zien hoe investeerders die graag geld willen verdienen op een hete markt, gemakkelijk op een dwaalspoor kunnen worden gebracht door beloften van grote opbrengsten. De Canadese beurs QuadrigaCX stortte in 2019 in als gevolg van fraude en veroorzaakte ten minste $ 125 miljoen aan verliezen voor 76.000 investeerders.

 

 

Terwijl het regelgevend toezicht op de cryptocurrency-industrie aanscherpt, is de sector bezaaid met onervaren deelnemers. Een aantal van de ongeveer 800 cryptofondsen wereldwijd wordt beheerd door mensen zonder kennis van Wall Street of financiën, waaronder enkele universiteitsstudenten en pas afgestudeerden die een paar jaar geleden fondsen hebben gelanceerd.

 

Qins pad begon ook op de universiteit. Hij was een wiskunde-expert die van plan was natuurkundige te worden, vertelde hij een website, DigFin, in een profiel dat in december werd gepubliceerd, slechts een week voordat toezichthouders hem naderden. Hij omschreef zichzelf op zijn LinkedIn-pagina als een “kwantum met een diepe interesse in en begrip voor blockchain-technologie.”

 

In 2016 won hij acceptatie voor een programma voor veelbelovende ondernemers aan de Universiteit van New South Wales in Sydney met een voorstel om blockchain-technologie te gebruiken om valutatransacties te versnellen. Hij woonde ook de Minerva Schools bij, een voornamelijk online college gevestigd in San Francisco, van augustus 2016 tot december 2017, bevestigde de school.

 

Crypto-bug

Hij kreeg de crypto-bug na een stage bij een bedrijf in China, vertelde hij DigFin. Zijn taak was om een ​​platform op te bouwen tussen twee locaties, een in China en de andere in de VS, om het bedrijf in staat te stellen cryptocurrencies te arbitreren.

 

Ervan overtuigd dat hij een bedrijf had gevonden, verhuisde Qin naar New York om Virgil Capital op te richten. Zijn strategie, zo vertelde hij investeerders, zou zijn om gebruik te maken van de neiging van cryptocurrencies om tegen verschillende prijzen te handelen op verschillende beurzen. Hij zou ‘marktneutraal’ zijn, wat betekent dat de fondsen van het bedrijf niet worden blootgesteld aan prijsbewegingen.

 

 

En in tegenstelling tot andere hedgefondsen, zei hij tegen DigFin, zou Virgil geen beheerkosten in rekening brengen, maar alleen vergoedingen nemen op basis van de prestaties van het bedrijf. “We proberen nooit gemakkelijk geld te verdienen,” zei Qin.

 

Volgens zijn verhaal kende Virgil een snelle start en claimde hij een rendement van 500% in 2017, wat meer investeerders opleverde die graag wilden deelnemen. Een marketingbrochure pochte van 10% maandelijks rendement – of 2.811% over een periode van drie jaar eindigend in augustus 2019, blijkt uit juridische documenten.

 

Zijn vermogen kreeg een extra schok nadat de Wall Street Journal hem profileerde in een verhaal van februari 2018 waarin zijn vaardigheid in het arbitreren van cryptocurrency werd aangeprezen. Virgil “kende een aanzienlijke groei toen nieuwe investeerders massaal naar het fonds stroomden”, aldus aanklagers.

 

Ontbrekende activa

Afgelopen zomer zijn de eerste scheuren verschenen. Sommige investeerders raakten ‘steeds meer van streek’ over mhet uitgeven van activa en onvolledige overdrachten, zei het voormalige hoofd van investor relations, Melissa Fox Murphy, in een rechtbankverklaring. (Ze verliet het bedrijf in december.) De klachten namen toe.

 

“Het is nu HALF DECEMBER en mijn MILJOEN DOLLAR IS NERGENS TE ZIEN”, schreef een investeerder, wiens naam in gerechtelijke documenten was verduisterd. “Het is een schande hoe jullie een van je eerste en grootste investeerders behandelen.”

 

 

Rond dezelfde tijd vroegen negen investeerders met $ 3,5 miljoen aan fondsen om aflossingen van het vlaggenschip Virgil Sigma Fund LP van het bedrijf, aldus openbare aanklagers. Maar er was geen geld om over te maken. Qin had het Sigma-fonds van zijn activa ontdaan. De saldi van het fonds zijn verzonnen.

 

In plaats van te handelen op 39 beurzen over de hele wereld, zoals hij had beweerd, besteedde Qin investeerdersgeld aan persoonlijke uitgaven en om te investeren in andere niet-openbaar gemaakte risicovolle investeringen, waaronder initiële muntenaanbiedingen, zeiden aanklagers.

 

Dus Qin probeerde te stoppen. Hij overtuigde investeerders in plaats daarvan om hun belangen over te dragen naar zijn VQR Multistrategy Fund, een ander cryptocurrency-fonds dat hij in februari 2020 startte en dat verschillende handelsstrategieën gebruikte – en nog steeds activa had.

 

‘Leen haaien’

Hij probeerde ook $ 1,7 miljoen uit het VQR-fonds op te nemen, maar dat wekte argwaan bij de hoofdhandelaar, Antonio Hallak. In een telefoontje dat Hallak in december opnam, zei Qin dat hij het geld nodig had om “woekeraars in China” terug te betalen waarvan hij had geleend om zijn bedrijf te starten, volgens gerechtelijke procedures in een rechtszaak aangespannen door de Securities and Exchange Commission. Hij zei dat de woekeraars “alles zouden kunnen doen om de schuld te innen” en dat hij een “liquiditeitsprobleem” had waardoor hij ze niet kon terugbetalen.

 

‘Ik had gewoon zo’n slecht cashflowbeheer om eerlijk te zijn,’ zei Qin tegen Hallak. “Ik heb op dit moment geen geld, kerel. Het is zo verdrietig.”

 

 

Toen de handelaar zich verzette tegen de opname, probeerde Qin de teugels van VQR’s rekeningen over te nemen. Maar inmiddels was de SEC erbij betrokken. Het kreeg cryptocurrency-uitwisselingen om de resterende activa van VQR vast te houden en een week later een aanklacht ingediend.

 

Herstel van activa

Tegen het einde had Qin vrijwel al het geld dat in het Sigma Fund zat opgebruikt. Een door de rechtbank benoemde curator die toezicht houdt op het fonds, is op zoek naar activa voor investeerders, zei Nicholas Biase, een woordvoerder van de Amerikaanse advocaat Audrey Strauss in Manhattan. Ongeveer $ 24 miljoen aan activa in het VQR-fonds was bevroren en zou beschikbaar moeten zijn om te verspreiden, zei hij.

 

“Stefan He Qin trok bijna alle activa uit het $ 90 miljoen cryptocurrency-fonds dat hij bezat, stal het geld van investeerders, gaf het uit aan aflaten en speculatieve persoonlijke investeringen, en loog tegen investeerders over de prestaties van het fonds en wat hij had gedaan met hun geld, ‘zei Strauss in een verklaring.

 

Toen hij in Zuid-Korea hoorde van de sonde, stemde Qin ermee in terug te vliegen naar de VS, zeiden officieren van justitie. Hij gaf zich op 4 februari over aan de autoriteiten, pleitte dezelfde dag voor Caproni schuldig en werd vrijgelaten op een borgsom van $ 50.000 in afwachting van zijn veroordeling, gepland voor 20 mei. Terwijl de maximale wettelijke straf oploopt tot 20 jaar gevangenisstraf, als onderdeel van een pleidooi. deal, waren de aanklagers het erover eens dat hij 151 tot 188 maanden achter de tralies zou krijgen onder federale strafrechtelijke richtlijnen en een boete van maximaal $ 350.000.

 

Dat lot staat ver af van de carrière die zijn ouders voor hem hadden bedacht – een natuurkundige, had hij DigFin verteld. “Ze waren niet zo blij toen ik hen vertelde dat ik de universiteit had verlaten om dit crypto-ding te doen. Wie weet, misschien zal ik ooit mijn studie afmaken. Maar wat ik echt wil doen, is crypto verhandelen. “