Er zijn steeds meer mensen die inzien dat een zorgverzekering onmisbaar is geworden in deze samenleving

Steeds meer mensen gaan voor een zorgverzekering en de zorgverzekeraars promoten hun producten steeds meer. Maar worden alle zorgverzekeringsclaims goedgekeurd? Het antwoord is Nee, veel mensen die een zorgverzekering hebben genomen, vinden dat hun claims door de verzekeringsmaatschappijen worden afgewezen. Wat zijn de punten die men in gedachten moet houden zodat de claim niet wordt afgewezen? Hier zijn enkele belangrijke punten.

Wat kun je allemaal claimen met een zorgverzekering?

Geef een echt beeld van uw huidige gezondheidssituatie en als u een reeds bestaande ziekte of medische aandoening heeft, geef dit dan door aan het verzekeringsbedrijf. Zorgverzekeraars dringen over het algemeen niet aan op medisch onderzoek tot een bepaalde leeftijd, zoals vermeld in de polisvoorwaarden, en verwachten van de verzekeraar nauwkeurige informatie over zijn gezondheid.

  • Bijna alle verzekeraars hebben een bepaalde minimum hospitalisatieperiode om een schadeclaim in te dienen. Normaal gesproken is het 24 uur hospitalisatie. De voorwaarden verschillen van bedrijf tot bedrijf. Dus, als u op zoek bent naar een zorgverzekering, die zelfs de routinematige medische controles dekt, is het raadzaam om te winkelen en de polis te vinden die een dergelijke faciliteit biedt.

Op welke manier kun je de beste zorgverzekering vinden?

Bij elke verzekeraar is er een clausule die reeds bestaande ziekten expliciet uitsluit, maar ze kunnen er wel een verzekering voor afsluiten als de polis voor meer dan een bepaalde periode wordt voortgezet. Zo kunnen sommige ziekten zoals staar, hernia en sinusitis pas na twee jaar worden gedekt. Dus, als u niet in staat bent geweest om een reeds bestaande ziektekostenverzekering te krijgen als gevolg van de voortdurende verlenging van de polis, kan uw claim worden afgewezen.

  1. Zorgverzekeraars hebben bepaalde initiƫle limieten, die kunnen variƫren van 30-60 dagen of meer, waarin ze geen vergoeding van de kosten voor bepaalde ziekten en kwalen aanbieden.